Angst


NASA and ESA are celebrating the Hubble Space Telescope's silver anniversary of 25 years in space by unveiling some of nature's own fireworks - a giant cluster of about 3,000 stars called Westerlund 2. The cluster resides inside a vibrant stellar breeding ground known as Gum 29, located 20,000 light-years away in the constellation Carina. The comparatively young, 2-million-year-old star cluster contains some of our galaxy's hottest, brightest, and most massive stars. The largest stars are unleashing a torrent of ultraviolet light and hurricane-force winds that etch away the enveloping hydrogen gas cloud. This creates a fantasy celestial landscape of pillars, ridges, and valleys.

Angst

Je trekt je sokken uit en ziet de randen nog in je benen staan. Echt van die diepe groeven. Je kunt de randen van je schoenen nog zien zitten. Je benen houden teveel vocht vast. Of je moet je ring afdoen, omdat die begint te knellen. Je lichaam voert te weinig af. En als je gaat drinken, lijkt het alsof je alleen maar meer en meer opzwelt. Het kan soms een hele kledingmaat schelen of het ochtend of avond is. ’s Ochtends is het nog wel oké, maar tegen de avond is de kledingmaat er al aan gegroeid. Als vanzelf. Je hoeft er niets voor te doen.

Wat is ‘vocht vasthouden’?

Wanneer je lichaam vocht niet goed afvoert en het in je lichaam blijft zitten, ontstaat vochtophoping, ook wel oedeem genoemd. Knap vervelend, omdat het ervoor kan zorgen dat je je benauwder voelt, je minder makkelijk kunt bewegen, je benen ook heel zwaar kunnen aanvoelen. En meestal heb je minder energie.
Het vocht kan over je hele lichaam verdeeld zitten of alleen op bepaalde lichaamsdelen. Je voeten zwellen bijvoorbeeld op of je enkels of alleen je handen. Daarbij kun je een gevoel van stijfheid krijgen of zelfs pijn op die plekken. En heel duidelijk is het verschil aan lichaamsgewicht tussen ’s ochtends en ’s avonds. Als je echt langdurig (wekenlang) vocht blijft vasthouden, is het altijd goed om even naar de huisarts te gaan.

Hoe ontstaat vocht vasthouden?

De oorzaak van het vasthouden van vocht kan van alles zijn. Het kan een gevolg zijn van te weinig bewegen, te knellende kleren, vooral in je liezen, waardoor je benen afgekneld raken. Te strakke onderbroeken en teveel zitten, kunnen ervoor zorgen dat je benen onvoldoende vocht kunnen afvoeren. Het kan met je hormonen te maken hebben, bijvoorbeeld vlak voor de menstruatie. En het kan door slecht functionerende nieren of het hart komen, maar dan ben je echt allang bij de huisarts geweest voor andere klachten. In de Chinese geneeskunst wordt een verband gelegd tussen nieren en angst. Hoe meer angst er in je huist, hoe meer je nieren onder druk komen te staan en minder goed functioneren.

Bewustzijnsmassage

Bewustzijnsmassage kan er voor zorgen dat deze disbalans van je lichaam gestopt wordt en zelfs kan verdwijnen. Door de angst in de ogen te kijken, verdwijnt het. Wij gaan hier samen mee aan de slag. Doe je mee?

 

Contactinformatie

Willem Hedastraat 149
   1816 KC Alkmaar
06-14 02 74 35
info@bewustsite.nl


© 2018 Bewustsite.nl

Meld mij aan voor Maya Wijsheid!

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem contact op!

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookiebeleid.

Privacy-instellingen

Wanneer u een website bezoekt, kan deze informatie in uw browser opslaan of ophalen, meestal in de vorm van cookies. Beheer hier uw persoonlijke Cookie Services.

Deze cookies zijn nodig om de website te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld in onze systemen.

Om deze website te gebruiken, gebruiken wij de volgende technisch vereiste cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Omwille van de prestaties gebruiken we Cloudflare als een CDN-netwerk. Hiermee wordt een cookie "__cfduid" opgeslagen om beveiligingsinstellingen per client toe te passen. Deze cookie is strikt noodzakelijk voor de beveiligingsfuncties van Cloudflare en kan niet worden uitgeschakeld.
  • __cfduid

Accepteren